Kemer bilindiği üzere ülkemizin ender güzelliklere sahip olan güzide bölgelerimizden biridir.Bu güzelliğin sahiplerinden biride koylar ve plajlardır.Bölgede bir çok koy bulunmaktadır.Bu koyların bölgeye tartışılmaz katkıları bulunmaktadır.Bu katkılardan biride yat ve tekne turizmine olan katkısıdır.Bölgede her zaman bir çok tekne ve yat turu ile bu koylara gitme imkanları bulup bu güzelliklere tanık olma fırsatını yakalayabilirsiniz.

Ayrıca bölgeye yapılan yatırımlar sonucunda bölgede bir çok mavi bayraklı plajda yer almaya başladı.Bu plajların Kemer’e katkısı çok büyük yabancı turistlerin, önemli çoğunluğu gideceği bölgedeki plajların mavi bayraklı olup olmadığına bakar.

Kemer bu ayrıcalığı sağladığı için önemli derecede bir turistin gelmesini sağlar.Bölgedeki plajların yanında bölgede eğlence ve konaklama merkezlerinin olması ve bu konaklama merkezlerinin gerek lüks gerek her aileye uygun olması hem yerli hem yabancı turistleri iç.in cazip hale gelmesini sağlar.

Kemer bölgesindeki Koylar bir çok faaliyete ev sahipliği yapmaktadır.Bunlardan en büyüğü tekne ve yat turizmi gibi görünsede bir önemli olanda safari turizmidir.
Bu bölgedeki hayvanları ve doğayı görmek isteyen bir çok turist buraya gelerek safari turlarına katılırlar.